Resepi Biskut Snow Almond


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera | Biskut snow almond yang kami kongsikan disini tidak kurang hebat rasanya ,kami pasti dan yakin jika anda mencubanya sendiri .Rasa nestum yang dikisar begitu menyerlah sekali disamping serbuk kacang badam membuatkan biskut snow almond seakan doh biskut almond london .

Apabila dikunyahan yang pertama sudah terasa perisa coklat bersama serbuk roti yang membalut kesemua bentuk biskut ini .Bagi kami lebih menggemari bentuk leper bulat berbanding bentuk - bentuk yang lain kerana ianya memudahkan serta mempercepatkan proses penyediaannya .

Namun demikian ianya terpulang kepada kreativiti masing - masing dalam menentukan bentuk yang diingini .Jumlah sukatan adunan yang kami guna pakai ini dapat menghasilkan kira - kira 130 biji hingga 150 biji .

Berdasarkan pengalaman kami ,biskut ini juga satu - satunya biskut yang mendapat permintaan yang tertinggi dimusim - musim perayaan atau disetiap apa saja majlis ,mungkin kerana rasanya atau harga yang kami tawarkan murah .Apa pun pandangan atau pendapat tentang biskut snow almond ,disini kami kongsikan resepi biskut ini seperti mana yang tertera dibawah .

Buttercup ,lemak sayur dan gula ising dipukul hingga kembang . 

Tepung gandum ,tepung ubi ,susu tepung ,nestum dan serbuk badam digaul bersama . 

Masukkan esen vanila ,kopi emelco dan kuning telor pukul lagi hingga sebati . 

Kemudian masukkan tepung yang telah digaul bersama nestum dan bahan - bahan yang lain.Uli hingga sebati sehingga menjadi doh. 

Doh yang sudah siap diuli . 

Canaikan doh kemudian terap dengan acuan mengikut kesukaan . 

Doh yang telah disiap dibakar . 

Cairkan coklat dan celupkan biskut yang telah disejukkan . 

Proses akhir sekali salutkan dengan serbuk roti . 


Bahan A .

  • 1 - 250 gram mentega .
  • 2 - 30 gram lemak sayuran .
  • 3 - 100 gram gula kastor .
  • 4 - 1 sudu kecil esen kopi .
  • 5 - 1 biji kuning telur .

Bahan B .

  • 1 - 220 gram tepung gandum .
  • 2 - 50 gram nestum - Dikisar -
  • 3 - 60 gram susu tepung .
  • 4 - 70 gram tepung jagung .
  • 5 - 60 gram serbuk badam .

Bahan C .

  • 1 - 100 gram serbuk roti .
  • 2 - 250 gram coklat masakan .

Cara - cara penyediaan seperti berikut .

  • 1 - Pukul mentega, gula kastor dan lemak sayuran hingga sebati.
  • 2 - Masukkan esen kopi dan kuning telur. Gaulkan rata.
  • 3 - Gaulkan kesemua bahan B dan masukkan ke dalam bahan A sedikit demi sedikit dan ratakan.
  • 4 - Uli dan canaikan doh. Kemudian terapkan menggunakan bentuk acuan kesukaan anda.
  • 5 - Bakar pada suhu 175'C selama 20 sehingga 25 minit.
  • 6 - Selepas sejuk celupkan ke dalam coklat masakan.
  • 7 - Golekan ke dalam serbuk roti. Susunkan di dalam dulang dan biarkan keras.
  • 8 - Simpan dalam balang kedap udara.

Selesai resepi Biskut Snow Almond buat rujukan dan tontonan semua ,jika mempunyai apa - apa pertanyaan tentang resepi ini sudilah kiranya diajukan kepada kami melalui halaman Contact Me atau About Me atau juga dikomen terus disini .Selamat mencuba .

Dapatkan artikel terkini terus ke inbox email anda :

PENAFIAN ( DISCLAIMER ) : Pelbagai bentuk imej, gambar, artikel, video dan pautan yang terkandung dalam blog ini diambil dari sumber - sumber lain .Oleh yang demikian dengan itu HAK CIPTA / COPYRIGHT dimiliki sepenuhnya oleh pemilik sumber tersebut .

0 Response to "Resepi Biskut Snow Almond"

Catat Ulasan

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel